Meni

Približuje se čas praznikov, čas neizmernih zimskih radosti in otroškega veselja. To je čas, ko se v toplem domu z družino zberemo ob praznično obloženi mizi, se odpravimo na smučarske počitnice ali pa kako drugače uživamo v lepotah zime. Žal pa med nami obstajajo tudi družine in otroci, ki si to zimo česa podobnega ne bodo mogli privoščiti ali doživeti. Študenti FGPA smo se zato odločili, da bomo priskočili na pomoč in z organizacijo dobrodelnega dogodka, vsaj delu prikrajšanih otrok uresničimo sanje in jim omogočimo nepozabno zimovanje.

Študenti Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru smo v okviru Študentskega sveta in Društva študentov Fakultete za gradbeništvo, prometno  inženirstvo in arhitekturo organizirali dobrodelno predstavo Profesor Kuzman mlajši – monokomedija ter tako omogočili socialno ogroženim otrokom nepozabno zimovanje na Pohorju v izvedbi Zveze prijateljev mladine Maribor.

Humanitarni projekt študentov FGPA smo letos organizirali že 9. leto zapored. V ponedeljek, 10. decembra 2018, smo ga v Narodnem domu Maribor z odlično monokomedijo tudi uspešno zaključili. Vsa zbrana sredstva, letos rekordnih 3.710,00EUR, smo namenili eni največjih in najbolj aktivnih humanitarnih organizacij pri nas, Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Hvala vsem prijateljem iz Študentskega sveta FGPA, ki ste pomagali pri organizaciji ter seveda vsem, ki ste se predstave udeležili ali kakorkoli drugače prispevali. Zagotovo bomo z zbranimi sredstvi pričarali nasmeh na obraz otrokom na zimovanju, tako kot ga je nam komik Uroš Kuzman na fantastični predstavi.

Matic Reberčnik
Vodja humanitarnega projekta

X