Meni

Spoštovani člani ALUMNI FGPA, podporniki ALUMNI FGPA in ostali zainteresirani!
Zaključni dogodek ALUMNI FGPA v letu 2019 bo namenjen predstavitvi knjige naše diplomantke Bernarde Jurič z naslovom “12.000 kilometrov greha«.

Dogodek bo v sredo 4. 12. 2019 ob 17-ti uri na lokaciji Krekova 2; v predavalnici G (2. nadstropje).

Knjiga z naslovom 12.000 kilometrov greha pripoveduje o 5.500 kilometrih na kolesu od Pertha na zahodu do Sydneyja na vzhodu in 6.200 kilometrih od Cape Yorka na severu do Wilsons Proma na jugu Avstralije.

Avtorica bo na zanimiv in neposreden način, brez olepševanja, predstavila vsebino knjige, o tem kako je sledila svoji želji, o pripravah, kolesarjenju, bolečinah, srečanjih z živalmi in ljudmi, o avstralskih cestah, pa tudi o temah, ki so pritegnile njeno pozornost z vidika gradbeniške stroke, kot na primer o nadomestnih habitatih, vodovodu, bitumnu in še marsičem drugem. Podajmo le nekaj naslovov poglavij iz knjige: Garanje na kvadrat, Linija gre v franže, Kraste na riti, In resveratrol veritas, Disk ploščice in smrčanje za Guinnessa, Trenutek pred SOS, Beg iz Faradayeve kletke. Za pokušino podajamo še citat iz knjige, ki priča o motivih za obvladovanje avstralske neskončnosti: “Če ne bomo voljni in sposobni premagovati bolečine, obremenjevati uma in telesa ter naš planet narediti majhen, obvladljiv, če ga ne bomo spravljali v žep ter dokazovali, da smo sposobni relativizirati njegove razsežnosti, se bodo tudi ambicije po osvajanju vesolja razblinile.”

 Na dogodku bo avtorica prikazala tudi obsežno zbirko fotografij, ki so nastale na njenem kolesarskem popotovanju med skrajnimi točkami avstralskega kontinenta.

 

X