​​​​​​ŠTUDIJ V TUJINI ERASMUS+

 • v programskih državah - Evropska unija, Islandija, Lihtenštajn, Norveška, Makedonija in Turčija RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE MOBILNOSTI ŠTUDENTOV Z NAMENOM ŠTUDIJA V TUJINI ERASMUS+ v programskih državah za študijsko leto 2018/2019 (razpis in prijava). 
  • ​ROK ZA PRIJAVO: prijave do zapolnitve mest in porabe sredstev​​
​​​
 • ​​v partnerskih državah - Mednarodna kreditna mobilnost - Bosna in Hercegovina, Srbija, Rusija, Kitajska, Egipt, Belorusija  RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE MOBILNOSTI ŠTUDENTOV Z NAMENOM ŠTUDIJA NA INSTITUCIJAH V PARTNERSKIH DRŽAVAH ERASMUS+ (KA107) – MEDNARODNA KREDITNA MOBILNOST v študijskem letu 2017/2018 (razpis in prijava)

STROKOVNO PRAKTIČNO USPOSABLJANJE V TUJINI

 • Razpis Univerze v Mariboru za Strokovno praktično usposabljanje v tujini 2017/18 (razpis in prijava)
  • UM bo sprejemala prijave do zapolnitve mest in porabe sredstev

 • 3. razpis Konzorcija UL FGG in UM FGPA ter podjetji LUZ, d.o.o. in Lineal, d.o.o. Erasmus+ praktično usposabljanje KA 103
  (
  razpis in prijava
  • ROK ZA PRIJAVO JE 30. APRIL 2018
 • oglasi prostih praks v tujini na področju gradbeništva (povezava)


​​DODATNI POGOJI FAKULTETE ZA GRADBENIŠTVO, PROMETNO INŽENIRSTVO IN ARHITEKTURO
V primeru prijave večjega števila študentov na isto institucijo, kot je razpisanih mest imajo prednost pri izboru tisti študenti, ki se v predhodnih letih še niso prijavili in kasneje odpov​edali študija Erasmus v tujini. Dodatna merila so stopnja študija, število opravljenih izpitov in povprečna ocena opravljenih izpitov.UPORABNI DOKUMENTI IN POVEZAVE ZA ERASMUS ŠTUDIJ V TUJINI


PODPORA EVROPSKE ŠTUDENTSKE ORGANIZACIJE – ESN 
​​ESN združenje organizira informativne ure za vse študente, ki šele razmišljajo ali pa se že odpravljajo na Erasmus+ študij v tujino oz. na strokovno praktično usposabljanje v tujino. Člani društva študentom pomagajo pri pripravi dokumentacije za izmenjavo, pomagajo jim poiskati informacije o namestitvi, stroških bivanja, pomagajo tudi vzpostaviti kontakt z ESN društvi v tujini, itd.

VABLJENI,  DA SE PRIDRUŽITE:
http://www.esn-mb.org/

ESN.png​​​​​Urednica stran​i: Damijana Zlatolas​