Arhiv obvestil

Spletnega gradnika ni mogoče prikazati. Če želite odpraviti težavo, odprite spletno stran v urejevalniku HTML, združljivim s strežnikom Microsoft SharePoint Foundation, kot je Microsoft SharePoint Designer. Če težave ne morete odpraviti, se obrnite na skrbnika spletnega strežnika.


ID korelacije:3554259e-ecae-9090-8e47-8b62f58fdacf

 Upravljanje kategorij

ALI JE KAJ TRDEN MOST 2017
15.februar 2017 ob 14:00, promocija fgpa

 


​Ali je kaj trden most oz. How Strong Is The Bridge?! je mednarodno tekmovanje v gradnji mostov – iz ŠPAGETOV, ki v tekmovalnem duhu združuje najboljše študente iz Slovenije in Evrope. V preteklih letih smo gostili študente gradbenih fakultet iz Avstrije, Češke, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Egipta, Turčije, Italije, Romunije in Slovenije.

ajktm2017.jpg

Tekmovalci zasnujejo, projektirajo in zgradijo most po pravilih, ki so podana pred začetkom tekmovanja. Kot gradbeni material se uporabljajo špageti, ki se lepijo s plastičnim lepilom. Tekmovanje poteka v dveh kategorijah: Nosilnost in dizajn.  Sklepno dejanje je javno rušenje mostov, svojevrsten spektakel, ki napolni Dvorano B. Pečenka, največjo predavalnico na naši fakulteti. Prvo nagrado osvoji most, ki se poruši pri največji obremenitvi. Tekmovanje spremlja ekipa uveljavljenih projektantov in profesorjev naše fakultete.

EKIPO SESTAVLJAJO TRIJE (3) TEKMOVALCI.

Cena prijave:
  • za študente Univerze v Mariboru: 10 EUR na tekmovalca;
  • za študente ostalih univerz v Sloveniji: 30 EUR na tekmovalca (v ceno je všteta namestitev);
  • za tuje študente in dijake: 40 EUR na tekmovalca (v ceno je všteta namestitev);
  • za dijake: 10 EUR na tekmovalca ali 30 EUR za tiste, ki potrebujejo prenočišče.
V prijavo je všteto: material za tekmovanje (špageti, lepilo in pištole, alfa noži), prigrizki in pijača med tekmovanjem, kosila, večerje, zabave, paket dobrodošlice, majica, ogled mesta Maribor ter pokušina lokalnih dobrot. Za študente ostalih univerz in tujine je urejena tudi 3-dnevna namestitev "Bed and Breakfast".

Tekmovanje traja tri dni, potekalo bo od 3. do 5. maja 2017.