Meni

Visokošolski učitelj UNI

Izr. prof. dr. Matjaž Skrinar

Univerzitetno diplomiran inženir gradbeništva

Govorilne ure

Torek, 8:00 – 10:00

kabinet

A – 428, Smetanova 17, Maribor

E-pošta

matjaz.skrinar@um.si

Telefon

+386 (2) 22 94 358

Življenjepis

Po končani osnovni šoli sem se leta 1978 vpisal v Srednjo gradbeno šolo Boris Kraigher v Mariboru, kjer sem šolanje zaključil leta 1982 in nato odšel na služenje vojaškega roka.
Po vrnitvi sem začel s študijem na takratni Visoki tehniški šoli v Mariboru, VTO Gradbeništvo. Prvostopenjski študij sem končal pozimi leta 1986 z diplomskim delom iz področja mehanike tal (mentorica prof. dr. Battelino, komentor prof. dr. Trauner), in se jeseni vpisal na drugo stopnjo študija, ki sem ga končal januarja 1989 z diplomskim delom iz področja dinamike konstrukcij (mentor prof. dr. Andrej Umek, komentor prof. dr. Bruno Cvikl). Že kot študent sem sodeloval kot demonstrator pri računalniških vajah pri predmetih Trdnost (VŠ, mag. Špacapan) in Trdnost (VIS, prof. Umek). Takoj po zaključku študija mi je bila ponujena možnost zaposlitve z nadaljevanjem študija na Tehniški fakulteti v Mariboru. V šolskem letu 1989/90 sem vodil avditorne in računalniške vaje iz predmetov katedre za gradbeno mehaniko. 20. marca 1992 sem zagovarjal magistrsko delo z naslovom Dinamična identifikacija nosilca (mentor prof. dr. Andrej Umek, komentor prof. dr. Bruno Cvikl) iz področja dinamike konstrukcij in začel z delom na doktorski disertaciji. Že istega leta sem se izpopolnjeval na Tehnische Universität v Münchnu, Nemčija. Pozimi sem vodil vaje pri predmetih Trdnost (VIS, prof. Umek) in Dinamika konstrukcij (prof. Umek) v sklopu nadomeščanja redno izvoljenega asistenta, ki je bil na bolniškem dopustu. Leta 1993 sem odšel na izpopolnjevanje (maj, junij in julij) na Universitá degli Studi di Calabria, v Cosenzi, Italija, kjer sem se izpopolnjeval v dinamiki konstrukcij (prof. Vulcano). Leta 1994 sem odšel na študij (februar – november) na Universitá degli Studi di Trieste, v Trstu, Italija, kjer sem se izpopolnjeval v mehaniki tal, hkrati pa sodeloval pri računalniških vajah pri predmetu Geotecnica (prof. Battelino). Na Università degli Studi di Trieste sem bil tudi voden kot stalen član raziskovalne skupine.
Hkrati z znanstveno raziskovalnim delom semse ukvarjal tudi s strokovnim delom, ki se je odražalo z meritvami lastnih frekvenc na Koroškem mostu.

X