​​​ŠTUDENTI.FGPA
 
 
 

Študentska leta so najbrž najlepša leta v našem življenju. Zelo pomembno pa je, da se pri izbiri študija odločite za študij, preko katerega boste prišli do poklica, ki vas veseli. Študente fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM spremlja odlična povezanost, organiziranost, ter sposobnost.

 

Že s prvim študijskim dnem spremljajo bruce tutorji študenti, ter tutorji profesorji, ki vam s svojo pomočjo, s svojim navdihom in s svojimi izkušnjami, pomagajo, da se pri nas počutite ugodno in se čim hitreje vklopite v sam študij.  Prav tako za vas redno organizirajo okrogle mize, na kateri v sproščenem vzdušju predebatiramo aktualne študijske zadeve. Za ozaveščanje vaših pravic, ter za čim učinkovitejše reševanje težav v študijskem procesu za vas vestno skrbijo člani študentskega sveta fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo.

 
 
 
Sprejem brucev
 
 
 
Na fakulteti se boste lahko udeležili tudi številnih študentskih ekskurzij(Műnchen, Zagreb, Bratislava-Krakow), projektov (kot je npr. Ali je kaj trden most?) in delavnic, saj imamo zelo aktivne člane društva študentov fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo ter društva za razvoj prometa.
 
Ekskurzija Krakow - Bratislava
Projekt »Ali je kaj trden most?«
 
 
Strokovna ekskurzija v Zagreb
 
 
Poleg napornega študija organiziramo tudi raznorazna druženja in zabave, saj sprostitev pride še kako prav, da vam da še dodaten zagon za študij.
 
Gradbenijada – srečanje študentov gradbeništva s področja bivše Jugoslavije
 
 
Na fakulteti že kar v večini poučujejo predavatelji, ki so zelo poznani v gradbeniški stroki in nam lahko podajo ogromno količino znanja, saj odlično združujejo zahtevno teorijo s primeri iz prakse. Da pa vam dogajanje v praksi še bolj približamo, pa aktivni študentje redno skrbimo za organiziranje predavanj iz prakse, na katerih predavajo odlični strokovnjaki iz gospodarstva.
 
 
 
Predavanje iz prakse - podjetje BPI d.o.o.
Predavanje iz prakse - Naravna gradnja
 
 
Sam študij je težak, a s pravim pristopom, z voljo do dela, ter željo po uspehu vam  zagotavljamo, da boste brez težav prišli do poklica, ki vas bo veselil.

 

Matic Ledinek

v.d. prodekan za študentska vprašanja FGPA UM