Meni

Študij Gospodarsko inženirstvo – smer Gradbeništvo

Diplomanti študija Gospodarskega inženirstva gradbene smeri (GING-G) so strokovnjaki s širokim naborom znanj, ki se znajo spopasti z ​izzivi današnjega poslovnega okolja, katerega zaznamuje pojav naprednih tehnologij, raziskovalna dejavnost, razmah informacijsko-komunikacijskih tehnologij, novi poslovni modeli ter globalizacija. Evropska podjetja potrebujejo strokovnjake, ki bodo znali dosežke na področju razvoja in tehnologije prenesti v poslovno prakso in izkoristiti poslovne priložnosti.

Predstavitev študijskega programa GING na lokalni TV – BK TV-ju, pogovor z red. prof. dr. Iztokom Palčičem.

Povezava na pogovor v oddaji Report

 

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

ZAPOSLITEV

UN 1. stopnja Gospodarsko inženirstvo

Planiranje in vodenje gradbenih projektov pri investitorjih, inženiring oz. svetovalnih podjetjih in v javni upravi.

Opravljanje tehnične in finančne kontrole v proizvodnji gradbenih izdelkov in materialov.

Izvajanje del zagotavljanja in kontrole kakovosti.

MAG 2. stopnja Gospodarsko inženirstvo

Poglobljena znanja iz področij vodenja in upravljanja gradbenih projektov, tehnologije gradnje ter ekonomije, vključujoč sodobne vsebine iz informacijskega modeliranja objektov (BIM), trajnostne gradnje, optimizacije in vrednotenja nepremičnin.

Priprava na opravljanje strokovnega izpita v skladu z zahtevami GZ in ZAID (Gradbeni zakon in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti) in pridobitev naziva pooblaščeni inženir (PI).

MNENJE ŠTUDENTOV IN DIPLOMANTOV

Po prvem semestru študija programa GING na FGPA sem prepričana, da sem izbrala več kot odličen program, ki mi ponuja vpogled tako v gradbeništvo kakor tudi v ekonomijo, ki je v današnjih dneh nekaj nepogrešljivega na vsakem koraku. Menim, da je prav zaradi tega poklic gospodarskega inženirja eden izmed tistih, ki bodo gradili našo prihodnost.

Tjaša Fekonja

Študentka GING-a

Sama sem se za FGPA odločila zaradi interesa po naravoslovnih predmetih in če bi se morala še enkrat odločati, bi izbrala enako… pa čeprav smo za kakšen izpit pošteno “švicali”. Študij na FGPA mi je všeč, ker študentje nismo le številke, ker študentje medsebojno sodelujemo in si pomagamo, ker imamo velik nabor obštudijskih dejavnosti in ker imamo organizirane strokovne ekskurzije.

Anja Pavličič

Diplomantka GING-a

Že v srednji šoli sem se povezal z gradbeništvom, zato tudi ni bilo dvoma kje bi nadaljeval študij. Ker sem želel študiju gradbeništva dodati širino, sem se odločil za vpis v program Gospodarsko inženirstvo, smer gradbeništvo, kjer sem skozi vsa leta študija pridobil odlična tehnična in ekonomsko-poslovna znanja, ki mi bodo še kako prav prišla pri nadaljnjem študiju in kasneje še v praksi.

Mitja Furman

Študent GING-a

Za program GING sem se odločil, ker sem kolebal med ekonomijo in naravoslovnimi študijskimi programi. Je program, ki ti dve smeri združuje in proizvaja vrhunsko izobražen kader. V praksi, pa je to kader, ki pri gradbenih projektih vidi širšo sliko ter je z dodanimi organizacijskimi in poslovnimi znanji, dovzeten za ekonomično transparentno delovanje podjetja.

Elvis Zadravec

Študent GING-a

 

Prijava za vpis

Več informacij:

  • o vpisu
  • razpisih pogojih
  • načinu vpisa (navodila za izpolnjevanje prijave)
  • pogosta vprašanja

najdete na spletni strani eVŠ na spodnji povezavi.


VPIŠITE SE NA UM FGPA

X