UM FGPA meni

Bodimo trajnostno mobilni

Oddelek za prometno inženirstvo

Predstojnik Oddelka za prometno inženirstvo, UM FGPA

doc. dr. Sergej Težak

O oddelku za prometno inženirstvo

Oddelek za prometno inženirstvo je eden izmed treh oddelkov fakultete, ki deluje na področju prometnega inženirstvo. Oddelek se sestavljen iz 2 kateder.

Katedra za prometno tehniko in varnost v prometu

Katedra za prometno tehniko in varnost v prometu deluje v sklopu Fakultete za Gradbeništvo. Je ena redkih v slovenskem prostoru, ki se ukvarja z raziskavami varnosti v prometu, raziskavami potovalnih navad in načrtovanjem trajnostne mobilnosti. Pokriva pa tudi področja prometne tehnike in inteligentnih transportnih sistemov.

Katedra za tehnologijo in organizacijo prometa

Katedra izvaja aktivnosti na področju prometa in logistike. Pedagoška dejavnost se izvaja v okviru naslednjih predmetnih področij: organiziranje prometa, poslovna logistika in tehnologija prometa.

Študij

​Študijski program Prometno inženirstvo

Študijski program Prometno inženirstvo ponuja vse vsebine potrebne za zagotavljanje mobilnosti, za kar so potrebna znanja načrtovanje prometnega sistema in prometnih podsistemov, načrtovanje, projektiranje, gradnja in vzdrževanje prometnic, upravljanje s prometom in prometnimi tokovi, načrtovanje in izvajanje prevozov.

Novice in obvestila

Fotogalerija: Podelitev diplomskih listin

​​V četrtek, 29. novembra 2018, smo v predavalnici Boruta Pečenko slavnostno podelili diplomske listine diplomantom Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru.  

Obisk direktorice Avtomobilskega grozda Slovenije

Dne 29.11.2018 sta Center za ekonomijo transporta obiskali direktorica ACS ga. Tanja Mohorič in ga. Dunja Podlesnik, vodja projektov. Avtomobilski grozd Slovenije, ki združuje dobavitelje avtomobilske industrije iz Slovenije prispeva 17% slovenskega GDP in...

Poročilo: strokovna ekskurzija študentov PI

V četrtek, 29.11.2018 je potekala strokovna ekskurzija študentov Prometnega inženirstva (PI), pri predmetih, v okviru dela Katedre za prometno tehniko in varnost v prometu (KPTVP), ki se izvajajo na VS programih PI in magisterskih programih PI.

X