Gradbeništvo

Gospodarsko inženirstvo

Prometno inženirstvo

Arhitektura

Preskoči na vsebino
Gradbeništvo G Gospodarsko inženirstvo GI Prometno inženirstvo PI Arhitektura A
Oddelki in katedre

Oddelki in katedre

ODDELEK ZA GRADBENIŠTVO

Oddelek za gradbeništvo je najstarejši, hkrati pa tudi najštevilčnejši oddelek na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. Je naslednik oddelka za gradbeništvo, ki je leta 1960 ustanovljen na takratni Višji tehnični šoli v Mariboru.

Predstojnik Oddelka za gradbeništvo, UM FGPA: red. prof. dr. Tomaž Tollazzi


ODDELEK ZA PROMETNO INŽENIRSTVO

Oddelek za prometno inženirstvo je eden izmed treh oddelkov fakultete, ki deluje na področju prometnega inženirstvo. Oddelek se sestavljen iz 2 kateder.

Predstojnik Oddelka za prometno inženirstvo, UM FGPA prof. dr. Matjaž Šraml


ODDELEK ZA ARHITEKTURO

Oddelek za arhitekturo tvorita dve Katedri Člani in sodelavci Oddelka za arhitekturo poleg pedagoškega dela skrbijo za prenos teoretičnih dosežkov in spoznanj v arhitekturno ter gradbeno prakso (in obratno), z delom v gospodarstvu pa pokrivajo raznolike strokovne, umetniške in znanstveno-raziskovalne dejavnosti. V tem oziru vsako leto organizirajo ali delujejo v urbanistično arhitekturnih delavnicah , v projektih ki so povezani z gospodarstvom in v znanstvenoraziskovalnih projektih. Izkazujejo se tudi na umetniškem področju, pri čemer so številni zaposleni in vabljeni predavatelji prejemniki mednarodnih in nacionalnih nagrad na arhitekturnem področju. Prostori Oddelka za arhitekturo se nahajajo na Krekovi ulici 2.

Predstojnik Oddelka za arhitekturo, UM FGPA izr. prof. Uroš Lobnik


IZVENODDELČNE KATEDRE

Skip to content