Gradbeništvo

Gospodarsko inženirstvo

Prometno inženirstvo

Arhitektura

Preskoči na vsebino
Gradbeništvo G Gospodarsko inženirstvo GI Prometno inženirstvo PI Arhitektura A

Novice

Prejete nagrade ob Rektorjevem dnevu

Univerza v Mariboru je ta teden s slovesnostjo obeležila rektorjev dan, ob tem pa je rektor Zdravko Kačič zaposlenim in študentom podelil 64 priznanj in nagrad. Zahvalil se je vsem, ki so se v minulem letu izkazali s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami ter tako pomembno prispevali k uveljavitvi in razvoju Univerze v Mariboru.

Nagrado Univerze v Mariboru za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo za vrhunske uspehe, dosežke in zasluge je prejel prof. dr. Miroslav Premrov.

Prof. dr. Miroslav Premrov je eden izmed najbolj prepoznavnih raziskovalcev na področju Lesenih konstrukcij v svetovnem merilu. Je vodja edine programske skupine na fakulteti – »Razvoj, modeliranje in optimiranje objektov in procesov v gradbeništvu in prometu«. Prav tako je njegovo delovanje izrazito usmerjeno v povezljivost raziskovalnega dela z gospodarstvom, kar je razvidno iz številnih razvojnih projektov in delavnic, ki so bile pod njegovim mentorstvom izvedene v sodelovanju fakultete in gospodarstva.  

Priznanje Univerze v Mariboru za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo za izjemne uspehe, dosežke in zasluge je prejel izr. prof. dr. Primož Jelušič.

Izr. prof. dr. Primož Jelušič je prvotno deloval na področju gradbenih materialov, sedaj pa je že dalj časa aktiven na področju geotehnike. Kot visokošolski učitelj predava na vseh stopnjah študija. Raziskovalno se ukvarja predvsem z optimizacijo konstrukcij, geotehniko in eksperimentalnimi raziskavami. Njegove glavne naloge pa so še vodenje in sodelovanje pri raziskovalnih projektih ter izdelava in recenzija projektov za gospodarstvo.

Rektorjevo nagrado za najboljše študijske uspehe študentov Univerze v Mariboru v svoji vpisni generaciji na podlagi predlogov matičnih fakultet je prejel Nejc Gonza, študent arhitekture.

Nagrajencem iskreno čestitamo!

 

Vir: https://www.um.si/objava/rektorjev-dan-2024/

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Skip to content