Gradbeništvo

Gospodarsko inženirstvo

Prometno inženirstvo

Arhitektura

Preskoči na vsebino
Gradbeništvo G Gospodarsko inženirstvo GI Prometno inženirstvo PI Arhitektura A
Alumni klub FGPA

Alumni klub FGPA

Beseda ALUMNI izhaja iz latinščine, kjer alumnus pomeni gojenec, alumna pa gojenka. Oba pojma se nanašata na mati rednico (almo mater), ki kasneje postane sinonim za univerzo.
V mednarodnem okolju se izraz Alumni uporablja za nazivanje absolventov določene univerze, fakultete ali šole, in sicer tako diplomante kot tiste, ki študija formalno niso zaključili. Združenja Alumni imajo v Evropi dolgo tradicijo zlasti v anglosaškem izobraževalnem sistemu. Izpolnjujejo predvsem naslednje tri vloge:

  • skrbijo za druženje nekdanjih sošolcev in kolegov,
  • so ambasadorji svojih univerz/fakultet/šol in
  • so vpeti v dogajanje na svoji inštituciji in jo finančno podpirajo.

Alumni klubi FGPA je ustanovljen z namenom doseganja boljše povezanosti z okoljem. Nudi izmenjavo informacij oz. dosežkov (na raziskovalnem, gospodarskem, pedagoškem področju) med izobraževalno inštitucijo in organizacijami, v katerih so zaposleni diplomanti fakultete. Na podlagi tega sodelovanja pride do izmenjave kadrov, skupnega mentorstva pri zaključnih delih, izvedbe predavanj iz prakse in celo do skupnih razvojno – raziskovalnih projektov. Alumni FGPA tako vsako leto organizira več dogodkov iz različnih področij.

KONTAKT


Alumni FGPA UM
dr. Daniela Dvornik, Perhavec, soba J1-418
E-pošta: alumni.fgpa@um.si


KAKO SE VČLANIM V ALUMNI

Pridobitev digitalne identitete Preberi več

Z prevzemom digitalne identitete se diplomantu kreira univerzitetni e-poštni naslov oblike: ime.priimek@student.um.si, na katerega se posredujejo vsa sporočila ALUMNI FGPA in Univerze. Da boste sporočila lahko redno spremljali predlagamo, da si uredite povezavo na osebni e-poštni naslov.

Do e-pošte lahko dostopate na več načinov:

  • V spletnem brskalniku obiščite https://mail.student.um.si in se prijavite z digitalno identiteto . V primeru, da ste že prijavljeni v katero izmed storitev Office 365 (npr. Shrambo), lahko s klikom na “vaše programe” (zgoraj levo) le izberete storitev Pošta.
  • V programu Microsoft Outlook se preprosto prijavite z digitalno identiteto in račun se bo samodejno nastavil.
  • Za druge odjemalce najdete nastavitve (POP3, IMAP in SMTP) tako, da obiščete https://mail.student.um.si in v vrhnji pasici kliknete kolešček > Možnosti > Nastavitve za dostop prek protokola POP ali IMAP.​

Napovedujemo

Ni prihajajočih napovedi.

Skip to content