Meni

Alumni klub FGPA

Kaj je alumni?

Beseda ALUMNI izhaja iz latinščine, kjer alumnus pomeni gojenec, alumna pa gojenka. Oba  pojma se nanašata na mati rednico (almo mater), ki kasneje postane sinonim za univerzo.

V mednarodnem okolju se izraz Alumni uporablja za nazivanje absolventov določene univerze, fakultete ali šole, in sicer tako diplomante kot tiste, ki študija formalno niso zaključili. Združenja Alumni imajo v Evropi dolgo tradicijo zlasti v anglosaškem izobraževalnem sistemu. Izpolnjujejo predvsem naslednje tri vloge:

  • skrbijo za druženje nekdanjih sošolcev in kolegov,
  • so ambasadorji svojih univerz/fakultet/šol  in
  • so vpeti v dogajanje na svoji inštituciji in jo finančno podpirajo.

Alumni klubi FGPA je ustanovljen z namenom doseganja boljše povezanosti z okoljem. Nudi izmenjavo informacij oz. dosežkov (na raziskovalnem, gospodarskem, pedagoškem področju) med izobraževalno inštitucijo in organizacijami, v katerih so zaposleni diplomanti fakultete. Na podlagi tega sodelovanja pride do izmenjave kadrov, skupnega mentorstva pri zaključnih delih, izvedbe predavanj iz prakse in celo do skupnih razvojno – raziskovalnih projektov. Alumni FGPA tako vsako leto organizira več dogodkov iz različnih področij.

Napovedujemo v letu 2021

Dogodki so trenutno v pripravi. Objavili jih bomo ko bodo termini znani.

No Events on The List at This Time

Kontakt

Alumni FGPA UM
Govorilne ure: Torek, 09:00-11:00
dr. Daniela Dvornik, Perhavec, soba J1-418

IT STORITVE ZA DIPLOMANTE

Pridobitev digitalne identitete

Z prevzemom digitalne identitete se diplomantu kreira univerzitetni e-poštni naslov oblike: ime.priimek@student.um.si, na katerega se posredujejo vsa sporočila ALUMNI FGPA in Univerze. Da boste sporočila lahko redno spremljali predlagamo, da si uredite povezavo na osebni e-poštni naslov.

Do e-pošte lahko dostopate na več načinov:

  • V spletnem brskalniku obiščite https://mail.student.um.si in se prijavite z digitalno identiteto . V primeru, da ste že prijavljeni v katero izmed storitev Office 365 (npr. Shrambo), lahko s klikom na “vaše programe” (zgoraj levo) le izberete storitev Pošta.
  • V programu Microsoft Outlook se preprosto prijavite z digitalno identiteto in račun se bo samodejno nastavil.
  • Za druge odjemalce najdete nastavitve (POP3, IMAP in SMTP) tako, da obiščete https://mail.student.um.si in v vrhnji pasici kliknete kolešček > Možnosti > Nastavitve za dostop prek protokola POP ali IMAP.​

Izvedeni dogodki

Člani ALUMNI kluba FGPA se lahko udeležite dogodkov, ki jih organizira Karierni center UM in so razpisani na naslovu:
https://kc.um.si/dogodki/aktualni/

X