Gradbeništvo

Gospodarsko inženirstvo

Prometno inženirstvo

Arhitektura

Preskoči na vsebino
Gradbeništvo G Gospodarsko inženirstvo GI Prometno inženirstvo PI Arhitektura A

Novice

Srečanje projektnih partnerjev SBRAUS Erasmus+

Datum in kraj dogodka: 17.–19. april 2024, Oddelek za arhitekturo, UM FGPA

Med 17. in 19. aprilom 2024 je na Oddelku za arhitekturo Univerze v Mariboru, Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo (UM FGPA), potekal delovni sestanek projektnih partnerjev projekta SBRAUS Erasmus +. Srečanja so se udeležili predstavniki naslednjih institucij: Mother Teresa University (MTU) iz Skopja, Severna Makedonija; Panepistimio Thessalias (University of Thessaly) iz Volosa, Grčija; Hochschule Anhalt iz Dessaua, Nemčija; in Universita Iuav Di Venezia iz Italije.

Sestanek se je začel z uvodno predstavitvijo fakultete in študijskega programa arhitektura. Po uvodnem delu je sledila predstavitev ter razprava o preoblikovanju in regeneraciji odprtih javnih prostorov v mestih Maribor in Ljubljana. Voden ogled izbranih odprtih javnih prostorov v Mariboru, vključno s kompleksom Minoriti in novim Vojašniškim trgom, je omogočil udeležencem dragocen vpogled v aktualne projekte. Popoldanski del je vključeval ogled Muzeja najstarejše vinske trte na svetu, ki se je zaključil z degustacijo vin, kar je prispevalo k neformalnemu mreženju med udeleženci. Drugi dan srečanja se je pričel s terenskim ogledom Ljubljane, kjer so udeleženci raziskovali različne arhitekturne znamenitosti. Med najpomembnejšimi dogodki tega dne je bil ogled „Centra Rog“. Popoldanske aktivnosti so se nadaljevale z delovnim sestankom, osredotočenim na razstavo, posvečeno arhitektu Jožetu Plečniku in ureditvi odprtih prostorov v Ljubljani. Po krajšem premoru so razprave nadaljevale s poudarkom na preoblikovanju in regeneraciji odprtega javnega zdravilišča v Ljubljani.

Srečanje je omogočilo izmenjavo strokovnih mnenj in idej med projektnimi partnerji ter utrdilo temelje za nadaljnje sodelovanje. Razpravljali so o konkretnih primerih, izmenjali dobre prakse in se dogovorili za način izvedbe poletne šole v okviru projekta SBRAUS Erasmus +, ki bo v mesecu septemru potekala v Skopju.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Skip to content