Gradbeništvo

Gospodarsko inženirstvo

Prometno inženirstvo

Arhitektura

Preskoči na vsebino
Gradbeništvo G Gospodarsko inženirstvo GI Prometno inženirstvo PI Arhitektura A

Novice

UM FGPA NA SEJMU MEGRA

Letošnji 33. Mednarodni sejem graditeljstva MEGRA je od 17. do 19. aprila 2024 v Gornji Radgoni predstavil najnovejše možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice.

Sejem je potekal v znamenju zelenega prehoda in sanacije posledic lanskoletnih naravnih ujm. Na sejmu pa so se predstavile najnovejše možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice. Investitorjem je sejem ponudil mojstrske izdelke in storitve, izvajalce pa opremil z vrhunsko mehanizacijo, orodji, opremo in znanjem. Mlade so med drugim opozorili na pomen gradbeništva in obrti ter jim ponudili ciljno izobraževanje in zaposlitev.

UM FGPA se je aktivno udeležila dogajanja na sejmu v obliki promocijske stojnice in predavanj. Izobraževalni dan slovenskega gradbeništva je potekal pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije in Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala, v sklopu katerega je dekan, izr. prof. dr. Andrej Ivanič, predstavil študijske programe v gradbeništvu.

Doc. Dr. techn., Marko Jaušovec je izvedel predavanje »Digitalna fabrikacija: integracija 3D tiskanja in robotske tehnologije v visokošolsko izobraževanje za prihodnost gradbeništva«. Obiskovalci pa so si ogledali robotsko tehnologijo in produkte 3D tiskanja, kar je dodatno poglobilo njihovo razumevanje potenciala digitalne fabrikacije v prihodnosti gradbeništva.

megra (1) megra (2) megra (3) megra (4) megra (5) megra (6) megra (7) megra (8) megra (9) megra (10) megra (11) megra (12)
Skip to content